Statul in fata calculatorului cu ochii inchisi


Intr-o epoca a sedentarismului si a statului in fata monitorului, pare ca nimeni nu mai vede nimic si nu mai crede nimic. Totul pare real si totul pare imposibil in acelasi timp. Lucrurile se schimba rapid, le trecem cu vederea, abia le asimilam si le uitam inainte de a le filtra prin propria costiinta. Urletul pasiunii a trezit in noi adevarti monstruleti care se confrunta in fiecare zi intre ei fara sorti de izbanda. Pentru niciuna dintre tabere.


Internetul este o tara acum, o tara in care se vorbeste aceeasi limba, se schimba aceleasi monede si oamenii actioneaza dupa tipare diferite, dar si ele prestabilite. Avem armate de trolli, avem propaganda, avem lideri de opinie, avem persoane care discern adevarul de realitate sau cel putin asa cred. Avem o intreaga populatie formata din miliarde de oameni care respira un aer diferit dar care locuiesc sub acelasi acoperis.


Nimeni nu pare insa sa inteleaga un lucru foarte simplu: realitatea din jurul nostru continua sa existe, iar bula in care traim este foarte posibil sa se sparga intr-o zi si sa ne lase total dezarmati in fata realului si a concretului pe care il ignoram. Asta inseamna ca la un moment dat va trebui sa deschidem ochii si sa ne prefacem ca totul este normal, ca totul ne este familiar si ca stim cum sa ne comportam intr-o lume pe care nu o mai cunoastem la fel de bine. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu