Produse naturale care iti cresc imunitatea

 Perioada de trecere de la vara la toamna ne poate prinde de cele mai multe ori nepregatiti. De aceea cele mai multe cazuri de raceli si viroze respiratorii apar acum. Principala cauza este sistemul imunitar slabit. Pentru a reusi sa treci de sezonul rece îți recomandam sa consumi urmatoarele alimente naturale care iti cresc imunitatea.

Citrice și fructe ce contin vitamina C

Printre fructele cu multă vitamina c se număra citricele, kiwi si capsunele. Cel mai bine ar fi sa le consumi dimineața, la micul dejun, pentru ca atunci corpul tău va asimila cel mai bine vitaminele și nutrientii din fructe. Dacă vrei sa mananci ceva mai consistent poți sa adaugi un iaurt si cativa fulgi de ovaz. Si gustarea dintre mese ar trebui sa fie un fruct si nu snacks-uri sau dulciuri. Pentru un sistem imunitar puternic tine cont ca trebuie sa consumi fructele proaspete o perioada cat mai mare de timp, inainte de a raci.


Legume rosii si verzi

Ardeiul rosu de toate felurile, patrunjelul si alte legume verzi cu frunze aduc un aport mare de vitamina c in organism. E foarte important sa le consumi proaspete si crude, fara a fi tratate termic. Procesul de gatire scoate toate vitaminele si nutrientii din ele iar efectul nu va mai fi acelasi. Incearca sa faci salate pe care sa le consumi des, chiar zilnic.

Miere de Manuka

Este un puternic antiinflamator natural ce te poate ajuta sa ai o imunitate crescuta. Are un continut mare de polen ce iti va fi de ajutor daca o sa consumi o lingura de miere zilnic inainte de masa. Daca totusi ai racit, poti sa ameliorezi durerile in gat si alte simptome cu mierea de Manuka.


Usturoi si ceapa

Nu sunt cele mai placute alimente pe care sa le consumi pentru a-ti creste imunitatea, dar au efect benefic asupra sanatatii tale. Consuma-le cat de des poti, in special usturoiul. Poti sa le combini cu alte alimente pentru a le da un gust mai placut. Gandeste-te ca iti vei creste imunitatea intr-un mod natural, deci merita efortul. Daca nu te incanta respiratia pe care o ai dupa ce le consumi, gaseste alternative precum citricele, legumele sau mierea de Manuka. Atat timp cat o sa consumi un produs natural, o sa ai parte de multe beneficii.

Echinaceea

Echinaceea este o planta originara din SUA, unde era folosita pentru a trata mai multe afectiuni. Principalul beneficiu al acestei plante este stimularea functiei sistemului imunitar. O poti consuma in orice fel: ceai, capsule sau tinctura. Daca o sa integrezi echinaceea in stilul tau de viata nu o sa mai ai probleme cu raceala sau alte afectiuni specifice sezonului rece.


Care dintre urmatoarele produse naturale sunt preferate de tine pentru a-ti creste imunitatea? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu