Cele mai mari probleme cu care ma confrunt zilnic

Generatia noastra este clar una cu foarte multe probleme si nemultumiri. Diferenta dintre noi si parintii nostri este ca ni se pare normal sa putem spune celorlalti ce ne deranjeaza si sa afle toata lumea despre problemele noastre. De aceea, pentru a ma relaxa si a scapa de frustrari am decis sa scriu aici care sunt cele mai mari probleme cu care ma confrunt zilnic.

Lipsa de timp 

De departe cea mai mare problema cu care ma confrunt zilnic este lipsa de timp. De ce? Pentru ca vreau sa fac mult mai multe lucruri decat as putea in mod normal. Asa ajung sa imi aglomerez inutil programul si sa ma supar cand nu reusesc sa fac ce mi-am propus. Mereu ma gandesc ca am destul de mult timp pentru a rezolva toate problemele si pentru a ma relaxa, dar aproape niciodata nu reusesc asta. Probabil din cauza ca ma las distras de alte lucruri si nu ma concentrez pentru a fi eficient intr-o perioada concentrata de timp. Chiar daca e o problema pe care o avem cu totii, sunt sigur ca cu putina organizare oricine va reusi sa isi faca un program echilibrat.



Lipsa de empatie a oamenilor

Oamenii sunt fiinte foarte complicate. Din nefericire cei ce vin din urma sunt din ce in ce mai reci si lipsiti de empatie. Egoisti, se gandesc numai la ei si la castigul lor. Nu spun ca ar trebui sa fim cu totii empatici si sa ii punem pe ceilalti inaintea noastra, dar egoismul acesta dus la extrem nu e deloc sanatos pentru noi sau pentru societatea in care traim. Oamenii nu se mai gandesc la ceilalti, la nevoile prietenilor sau celor apropiati lor. Se gandesc doar la ei. Ce pretentii am mai putea sa avem ca ceilalti sa empatizeze cu problemele unor necunoscuti si sa ii ajute? Egoismul oamenilor se datoreaza in mare masura problemelor cu care se intalnesc zilnic, dar eu cred ca problemele noastre nu ar trebui sa influenteze comportamentul pe care il avem fata de ceilalti.



Schimbarea valorilor pe care le urmeaza ceilalti

Pana acum ceva timp eram respectuosi, invatam sa ascultam, nu ne grabeam, empatizam cu ceillati. In era vitezei tot ce conteaza e sa te simti tu cat mai bine. Restul lucrurilor cad pe planuri secundare. Ar trebui sa ne purtam mai mult ca parintii si bunicii nostri si sa ne gandim si de ce ei au avut o viata mult mai linistita decat a noastra.

Acestea sunt problemele cu care ma confrunt zilnic si care ma macina. Cu toate astea, incerc sa schimb aceste lucruri la mine, pentru ca schimbarea are loc incet, dar sigur.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu