De ce trebuie sa fii constient de lucrurile pe care le spui

De cele mai multe ori cand suntem nervosi spunem lucruri la care nu ne gandim prea mult pentru ca vrem sa atacam persoana de langa noi. Dar niciodata nu privim lucrurile cu profunzime pentru a vedea care ar putea fi consecintele spuselor noastre. Cuvintele dor la fel de mult ca loviturile fizice si sunt foarte greu de uitat, chiar daca nu iti vine sa crezi.


Fii atent la lucrurile pe care le spui pentru ca oamenii isi pot schimba parerea despre tine foarte usor. Nu poti avea o a doua sansa la prima impresie, asa ca ar trebui sa fii atent cand vorbesti pentru prima data cu o persoana. Nu ai vrea sa te inteleaga gresit sau sa creada despre tine ca esti o persoana diferita fata de cum esti tu zi de zi. Asta nu inseamna ca trebuie sa maschezi total felul tau de a fi. Pur si simplu ai grija sa nu jignesti persoane, dar in acelasi timp incearca sa ramai sincer cu tine si cei din jur.

Cuvintele si vorbele tale pot rani foarte mult persoanele dragi tie. Daca o sa ai un ton nepotrivit cand vorbesti cu parintii sau cu rudele tale e posibil sa strici relatia de prietenie si sa isi piarda increderea pe care o aveau in tine. Nu vrei sa se intample asa ceva din simplul fapt ca ai avut nervi sau pentru ca nu ai reusit sa te faci inteles. Explica clar ce ai de zis si foloseste intotdeauna un ton potrivit, indiferent de starea pe care o ai in momentul respectiv.


Daca judeci oamenii si nu iti este jena sau teama sa le spui asta direct, fara menajamente, trebuie sa stii ca trebuie sa iti schimbi comportamentul. Gandeste-te cum ar fi ca cineva sa iti spuna de fiecare data cand te simti prost ca meriti asta si sa iti demonstreze ca trebuie sa fii ensigur pe tine. Nu de asta au nevoie oamenii. Un astfel de comportament poate duce la multe probleme, iar pe tine te poate invinovati. Daca ai constiinta trebuie sa te gandesti inainte de a jigni sau rani pe cineva folosind cuvinte prea dure si nepotrivite.

Atunci cand reactionezi agresiv gandeste-te cum ar fi daca s-ar schimba rolurile si ai fi tu cel caruia ii sunt adresate cuvintele dure. Nu-i asa ca nu ar fi prea placut?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu