Patru motive pentru care sa alegi o vacanta in Grecia

Chiar daca vara abia a inceput, te gandesti deja la o vacanta relaxanta pe o plaja insorita, unde sa te poti bucura de o priveliste minunata, de mancare gustoasa, cultura si arheologie. Daca toate acestea suna perfect pentru tine, inseamna ca trebuie sa pleci intr-o vacanta in Grecia.

O vacanta in Grecia poate fi o optiune inedita pentru tine, daca esti pasionat de arheologie, pentru ca aici poti vizita faimosul Parthenon, parte a Acropolis. De asemenea, poti vizita stadionul olimpic original, Olympia, situat pe peninsula Peloponeza, acolo unde incepeau Jocurile Olimpice din antichitate. Cea mai importanta cladire aflata in situl arheologic din Delphi este templul zeului Apollo, dar si templele lui Zeus si Hera iti vor incanta privirea cu siguranta. Fa-ti un obicei din a te bucura de vacante de neuitat, atat in Grecia, cat si in celelalte tari europene si nu uita sa iti iei si aparatul foto cu tine, pentru ca privelistea este absolut uimitoare!


Arvanitia este una dintre cele mai frumoase plaje din peninsula Peloponeza, iar daca iti vei petrece o vacanta in Grecia, trebuie sa petreci si aici cel putin o zi. De asemenea, Lalaria, plaja Paradis, perissa, Agios Georgios si Perivolos sunt alte cateva plaje din Grecia, apreciate pentru relief, viata de noapte, dar si sporturi extreme precum windsurfing si jet skiing.

Atunci cand vine vorba despre mancare, o vacanta in Grecia este un adevarat rasfat culinar. Grecia este unul dintre cei mai mari exportatori de ulei de masline din lume, dar aici te poti delecta si cu zeci de sortimente de branza, dar si de vinuri vechi si noi, pe toate gusturile.

Turismul religios este si el unul dintre motivele pentru care ar trebui sa iti petreci o vacanta in Grecia. Inca din secolul XI, Muntele Athos a fost unul dintre cele mai importante locuri pentru crestinii ortodocsi, iar in prezent aici se afla 20 de manastiri. De asemenea, pestera Apocalipsei se afla pe insula Patmos, acolo unde se crede ca Sf. Ioan Botezatorul a scris Cartea Revelatiilor, care se gaseste in interiorul Bibliei.


Daca vrei sa iti petreci o vacanta in Grecia asa cum ti-ai dorit dintotdeauna, cauta ofertele de vacanta Q Travel. Agentia de turism Q Travel iti ofera cele mai bune servicii de turism, care includ cazare, transport, acomodare, iar lista poate continua.

Petrece o vacanta in Grecia si te vei indragosti cu siguranta de relieful inedit, cele mai delicioase mancaruri si bauturi, dar si de istoria, cultura si oamenii acestei tari! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu