Utilitate si simt artistic: mobila in stilul nordic

Rolul mobilei in designul interior nordic este foarte important deoarece reprezinta principalele puncte de culoare regasite pe un fundal de obicei alb. Pentru ca majoritatea culorilor folosite pentru vopsirea peretilor sunt de asa natura incat sa reflecte cat mai bine lumina solara elementele de mobilier sunt piesele centrale ale aspectului caselor scandinave. Efectul de cadru creat prin culorile deschise folosite pentru podea si pereti capteaza atentia privitorului catre obiectele care sparg tiparul: mobilierul si decoratiunile.

Mobila utilizata de nordici pentru decorarea caselor lor are un aspect aparte, inscriindu-se in curentul arhitectural aparut la jumatatea secolului trecut. Fundamentele pe care designerii suedezi se bazeaza in crearea meselor, scaunelor si altor obiecte de mobilier sunt practicalitatea si minimalismul rafinat. Mai jos ti-am pregatit cateva recomandari pentru decorarea interiorului casei tale.


Mizeaza pe confort

Cu siguranta ai incercat cel putin o data un scaun balansoar si stii cat de relaxant e. Doar pentru ca iti doresti ca locuinta ta sa aiba un aspect inedit nu inseamna ca nu poti trai confortabil. De exemplu, poti alege scaunul suspendat din ratan HK Living pentru a capta cu adevarat atentia invitatilor tai, dar si pentru a aduce un aer de dinamism interioriului. Compartimentarea locului celui care se asaza creeaza un efect reconfortant, iar intreg ansamblul exceleaza prin extravaganta si stil.

Fii inovativ

Foloseste pufi in loc de scaune. Mult mai confortabile decat un scaun clasic, pufii pot fi cumparati in diferite forme si culori specifice stilului nordic cum sunt cei in forma de cub sau de sfera. Astfel, poti obtine un look mult mai prietenos pentru camera in care alegi sa folosesti aceste decoratiuni. Fiind un obiect ce se regaseste in putine locuinte vei iesi cu siguranta in evidenta printr-un look simpatic.

Opteaza pentru creatiile clasice

Curentul nordic de design a fost revolutionat de cateva creatii ale marilor arhitecti scandinavi. Acestia au pornit un nou trend bazat pe utilitate si aspect unic si au creat cateva obiecte clasice de mobilier care continua sa fie folosite chiar si astazi. Scaunele confortabile create ca adevarate opere de arta difera prin materialele folosite de la catifea la lemn, metal sau piele ecologica. Poti gasi astfel de scaune de design scandinav cu aspecte din cele mai variate de la griuri colorate la tesaturi de materiale cu tipare contrastante.

Desi curentul nordic de design a fost creat ca o reactie impotriva consumerismului excesiv iar look-ul initial al obiectelor de mobilier a fost analizat in cele mai mici detalii inainte de a fi terminat, aranjarea decorului interior scandinav tine in primul rand de aportul tau personal fata de felul in care doresti arate casa ta. Care este piesa ta de design nordic preferata?





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu