Micile placeri de care ma bucur zilnic

Bucuriile cele mai mari stau ascunse in lucruri mici. Cu putin noroc si cu multa rabdare, le poti gasi si poti avea parte de ele pentru tot restul vietii. Pentru mine nu exista nimic mai important decat sa stiu ca in fiecare zi fac lucrurile care imi plac si care imi dau pofta sa traiesc. Fie ca e vorba de o iesire cu prietenii, fie ca e vorba de o inghetata pe care o savurez la un serial, incerc pe cat pot sa ma bucur de tot ce mi se intampla ca si cum asta ar fi fost tot ce-mi doream vreodata.


Majoritatea specialistilor vorbesc despre faptul ca stresul de zi cu zi aduce cu sine probleme si mai mari, de santate, probleme care la randul lor vor aduce cu sine mult stres. Un cerc vicios din care foarte multi oameni reusesc cu greu sa iasa si sa se bucure in continuare de viata lor asa cum ar trebui.

Din punctul meu de vedere, nimeni nu ar trebui sa-si faca prea multe griji inutile atunci cand apare o schimbare neprevazuta in viata. Din contra. Oricat ar parea de greu, trebuie doar sa te gandesti la raul mai mare care s-ar fi putut intampla, iar perspectiva o sa ti se schimbe automat. Asta este de altfel si una dintre cele mai mari placeri pe care le am: sa transform blestemele in binecuvantari doar prin forta imaginatiei.

Nimic din jur nu-mi inspira rautate, violenta, ura etc. In schimb, totul imi inspira pace, armonie, fericire si SCOP. Toate lucrurile se intampla cu un motiv, iar tu trebuie sa te bucuri ca se intampla. Indiferent de religie, culoare, cetatenie, toti oamenii sunt construiti la fel. Daca unii reusesc sa se bucure de ei insisi, inseamna ca poti si tu sa faci acest lucru.


Asuma-ti libertatea ca pe cel mai frumos blestem de care ai parte si transform-o in binecuvantare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu